Lekker leesbare teksten

Een prettig leesbare tekst schrijven. Niet te ingewikkeld, toegankelijk en interessant voor uw doelgroep. Schudt u ze zo uit uw mouw? Nou zijn wij ook heus geen goochelaars, maar als het om taal gaat, komen we wel in de buurt. Taaltovenaars, zo verwoordde één van onze klanten het. Maar echt, leesbaar schrijven is geen magie. Het is een mix van kennis, oefening en inlevingsvermogen. En dat kunt u voor een groot deel leren. Eerlijk is eerlijk, de een heeft meer taalgevoel dan de ander en gaat het makkelijker af, maar weten wat werkt en wat niet, dat kunt u leren. Oefenen kun u ook, samen met ons. U schrijft, wij kijken mee, geven feedback en u tilt uzelf naar steeds grotere hoogten.

In deze training leert u helder en begrijpelijk schrijven. U krijgt informatie over USP’s, tone of voice, doelgroep en boodschap en daarna gaat u uw nieuwe kennis in de praktijk brengen. Schrijven maar!

Na afloop van de training heeft u:

  • minimaal twee lekker leesbare teksten geschreven;
  • geleerd hoe u uw boodschap afstemt op uw doelgroep;
  • inzicht in uw onderscheidend vermogen (uw USP’s) én hoe u die kunt benutten;
  • kennis over de juiste tone of voice, zinslengte, en andere basis-schrijfkennis;
  • kennis over wat mensen aanzet tot actie.

 

waar:
Ruiterskwartier 119 A, Leeuwarden

wanneer:
dinsdag 14 maart, van 9.30 – 16.00 uur

uw investering:
€195 (exclusief 21% btw) voor een hele dag training, een hoofd vol waardevolle kennis, handige checklists en een heerlijke lunch.

Blij met deze training? Geef u direct op door een e-mail te sturen naar marianne@somniumtekstentaal.nl

Voor wie is deze training geschikt?

Voor (toekomstige) ZZP’ers en MKB’ers, voor communicatiemedewerkers en (junior) tekstschrijvers. Eigenlijk dus voor iedereen die meer wil weten over helder en begrijpelijk schrijven.

Hoe en wanneer betaal ik de training?

Als u zich via de e-mail heeft aangemeld, dan krijgt een een bevestigingsmail met een factuur. Deze betaalt u voor de eerste bijeenkomst, want anders kunt u niet aan de training meedoen.

Waar wordt de training precies gegeven?

De training wordt gegeven bij Level Up, op het Ruiterskwartier 119 A in Leeuwarden. Het is een zogenaamde co-working community, waar meerdere (creatieve) ondernemers werken. Op loopafstand is er een parkeergarage, en ook het station is vlakbij.

Wat moet ik meenemen?

Uw eigen laptop. Op de trainingslocatie is WiFi aanwezig. Net als koffie, thee, water, fruit en koekjes.

Is de lunch bij de training inbegrepen?

Zeker. Tussen de middag nemen we een uur de tijd om rustig te lunchen, alle informatie te laten bezinken en om weer op te laden. Voor broodjes, drinken, tussendoortjes en fruit wordt gezorgd.

Kan ik na de training zelf al mijn teksten schrijven?

Dat hangt af van uw schrijftalent en van de eisen die u stelt. Iedereen kan beter en effectiever leren schrijven, maar of u het goed genoeg vindt, dat kunt u alleen zelf beoordelen. Vergelijk het met een chefkok: iedereen kan een fatsoenlijke maaltijd leren koken, maar niet iedereen heeft het talent om chefkok te worden. Gelukkig wil ook niet iedereen dat 😉

no event